У Таджикистані знову блокують сайти

Четвер, 17 січня 2013, 09:06

У Таджикистані заблокований доступ до чотирьох інтернет-ресурсів, серед яких Facebook і таджицька служба радіо Свобода.

Таке рішення прийняла Служба зв'язку при уряді країни, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представників компаній-провайдерів.

Деякі із провайдерів уже виконали розпорядження регулятора, розіслане у вигляді SMS-повідомлення, інші чекають одержання письмового розпорядження Служби, зберігаючи доступ до неугодних сайтів.

"Служба зв'язку дала вказівку заблокувати сайти facebook.com, ozodi.org, tjknews.com і toptj.com, не пояснивши причин блокування. Ми виконали розпорядження", - повідомив представник приватної компанії-провайдеру Telecomm Technology.

Сайт tjknews.com публікує критичні статті про дії влади Таджикистану, а toptj.com - збирає статті й замітки із всіх новинних і аналітичних сайтів щодо Таджикістану, незважаючи на їхню позицію щодо уряду республіки.

З 26 листопада по 7 грудня минулого року в другий раз за 2012 рік у Таджикистані був обмежений доступ до соцмережі Facebook, що викликало критику з боку Євросоюзу й США, після чого прямий доступ до сайту знову був відкритий.

Тоді ж був заблокований доступ і до сайту таджицької служби радіо "Свобода", він був відкритий лише після заяви посольства США, яке висловило заклопотаність і закликало  Душанбе "до поваги прав особи на свободу вираження".

Facebook був заблокований у Таджикистані, як пояснив глава Служби зв'язку Бєг Зухуров, на "прохання громадськості", яка обвинуватила таджицьких користувачів соцмережі в образі "шановних людей" республіки.

Більше напівроку в республіці залишаються заблокованими ще близько 30 інших сайтів, у тому числі портали РИА "Новости", інформаційного каналу "Росія 24", lenta.ru, інформагентства "Фергана" (fergananews.com), а також ціла низка сайтів, що спеціалізуються на розміщенні критичних матеріалів на адресу діючої влади Таджикистану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News