Віце-прем'єр Криму хоче криміналу для ЗМІ за те, що робить пенітенціарна служба

П'ятниця, 18 січня 2013, 11:43

За заявою першого віце-прем'єра Криму Павла Бурлакова проти видання "Аргументи тижня - Крим" розпочато кримінальне провадження.

Причиною цього стало розповсюдження інтернет-виданням  конфіденційної інформації про його особу, повідомляє Телекртика.

17 січня, головному редактору видання Заіру Акадирову і журналістці Анні Андрієвській були вручені повістки на допит у міліції з приводу справи, відкритої за ст.182 ККУ.

Як стало відомо редакції, перший віце- прем'єр Бурлаков подав у листопаді минулого року скаргу до прокуратури за фактом розголошення його особистих даних.

Підставою для скарги чиновника стала опублікована виданням 1 листопада минулого року стаття "Общежитие как пристанище для крымских VIPов. История Павла Бурлакова", у якій йшлося про прописку чиновника.

Журналісти провели розслідування, аби встановити, на якій підставі Бурлаков вже двічі зміг проголосувати на дільниці у Криму - на місцевих виборах 2010 року і на парламентських 2012-го.

Бурлаков прибув до Криму два роки тому разом з командою нині покійного прем'єра АРК Василя Джарти. У той час всі члени цієї групи, стверджує видання, не були прописані в Криму.

Журналісти з'ясували, що Бурлакову вдалося прописатися у відомчому гуртожитку Пересувної механізованої колони № 6 (ПМК-6).

На виборах 28 жовтня 2012 року він проголосував у селищі Комсомольське під Сімферополем на виборчій дільниці № 011117. Оприлюднену виданням інформацію про прописку пан Бурлаков розцінив як порушення конфіденційності.

Між тим державні органи не вважають оприлюднення домашньої адреси конфіденційною інформацією. У п'ятницю Державна пенітенціарна служба, оприлюднюючи рішення суду, за яким були викинуті з лікарні Укрзалізниці 3 депутатки від опозиції, вирішила не закривати їхні адреси прописки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування