"Свобода" наполягатиме на забороні усиновлення дітей іноземцями - Тягнибок

Субота, 19 січня 2013, 10:16

ВО "Свобода" наполягатиме на забороні усиновлення українських дітей іноземцями.

Про це в коментарі "Дзеркалу тижня. Україна" заявив лідер партії Олег Тягнибок.

За його словами, це положення міститься в "Програмі захисту українців", і "Свобода" не практикує відмовлятися від положень своєї програми.

"Ми переконані, що в умовах глибокої демографічної кризи, і після того, як Україна пережила жахи голодоморів, не можна так легко віддавати іноземцям один з головних скарбів нації - її генофонд", - сказав Тягнибок.

"Крім того, ми чудово розуміємо: повинно пройти багато років з нормальною владою в Україні, поки наша держава стане здатна контролювати через свої дипломатичні служби умови, в яких проживають за кордоном наші усиновлені іноземцями діти. Сьогодні практично немає ніяких гарантій, що віддана дитина не стане об'єктом уваги чорних трансплантологів", - додав він.

У той же час, Тягнибок підкреслив, що цей пункт програми "Свободи" слід розглядати в комплексі з іншими положеннями, в яких пропонуються механізми, за допомогою яких можна було б нівелювати проблему сирітства.

"Наприклад, це пункт 6 розділу III, де ми пропонуємо "затвердити державну житлову програму, згідно з якою сім'я з трьома дітьми отримує державний безвідсотковий кредит; сім'я з чотирма дітьми - державний безвідсотковий кредит, 50% якого підлягає поверненню; сім'я з п'ятьма дітьми і більше - безкоштовне житло від держави". Пункт 60 розділу II - "надавати непрацездатним громадянам та дітям-сиротам державну адресну допомогу в розмірі не меншому, ніж розмір прожиткового мінімуму" і так далі", - зазначив лідер "Свободи".

Разом з тим, за словами Тягнибока, пункт програми партії щодо заборони усиновлення українських дітей іноземцями не є першочерговим.

"Він буде внесений після ініціювання найбільш насущних законопроектів, що стосуються першочергових кроків щодо повалення антиукраїнського режиму та проведення корінних змін з метою досягнення національної, соціальної та історичної справедливості. Перш потрібно покращити рівень життя середньостатистичного українця, тим самим збільшивши його бажання і можливості усиновлювати дітей", - сказав Тягнибок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування