Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка, Богатирьова і Лісіцков розповіли представникам посольств про Тимошенко

Неділя, 20 січня 2013, 19:38

Генпрокурор Віктор Пшонка у неділю зустрівся з представниками іноземних дипломатичних місій в Україні.

Зустріч відбулася на запрошення Генпрокуратури України, повідомляє прес-служба відомства.

В ній брали участь представники дипмісій Австрії, Болгарії, Росії, Греції, Латвії, Польщі, Франції, Великої Британії, Данії, США, Естонії, Італії, Румунії, Швеції, Словенії, Іспанії, Німеччини, Канади, Литви, Чехії, Словаччини, Угорщини, а також представництва ЄС.

Участь у заході взяли міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова та голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков.

У ході зустрічі Пшонка поінформував представників іноземних держав про те, що 18 січня засудженій Юлії Тимошенко було вручено повідомлення про підозру:

- у вчиненні організації розтрат чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах;

- у тому, що будучи у 1996 році президентом ЕЄСУ спільно та за попередньою змовою з колишнім першим віце-прем’єр-міністром Павлом Лазаренком, із корисливих мотивів замовила та організувала вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Пшонка зазначив, що під час вручення повідомлення про підозру засудженій Тимошенко не було порушено жодного її права, у тому числі і права на захист.

За його словами, дана кримінальна справа буде передана до суду лише після проведення всіх процесуальних дій, згідно з вимогами закону.

"Тут немає жодного політичного підтексту, є лише матеріали слідства та доводи захисту, після вивчення яких суд і прийме відповідне рішення у справі", - підкреслив він.

Крім того, Богатирьова повідомила присутнім про останні висновки міжнародної медичної комісії щодо стану здоров’я Тимошенко. За її словами, пацієнтка за станом здоров’я може брати участь у слідчих діях.

Лісіцков коротко поінформував гостей про умови тримання засудженої у ЦКЛ № 5 та Качанівській виправній колонії.

Він також окремо зазначив, що 18 січня, під час вручення засудженій повідомлення про підозру, не було порушено жодних процесуальних вимог і, з дозволу прокуратури, продемонстрував відео вручення Тимошенко цього документу.

Насамкінець, генпрокурор, відповідаючи на запитання представників посольств, зазначив, що згідно з нормами нового КПК, права захисту значно розширені.

"Захист Тимошенко має можливість максимально реалізувати ці права та повноваження", - сказав Пшонка.

Пізніше на сайті Генпрокуратури з'явилося відео вручення Тимошенко "повідомлення про підозру":

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування