У Криму перевірять законність відчуження землі біля "особняка Медведчука"

Понеділок, 21 січня 2013, 13:33

Прокурором АР Крим В'ячеславом Павловим призначена перевірка законності відчуження та використання землі і майна всього санаторно-курортного комплексу, що перебуває в держвласності.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Прокуратурою Ялти подано позов до Господарського суду АР Крим про скасування рішення міськради Алупки про передачу в оренду ТОВ "Консул-Крим" земельної ділянки площею 0,7 га та скасування самого договору оренди.

Судове засідання у цій справі вже призначено на 4 лютого. Всього, за даними прокуратури, фізичним і юридичним особам незаконно було відведено понад півсотні дільниць на території санаторію ім.Боброва.

Найближчим часом, за словами замрокурора Криму, також буде скасована реєстрація держакта на постійне користування землею санаторію імені Боброва площею 4,8 гектара, який був виготовлений в порушення закону і був вилучений у кабінеті колишнього мера Алупки Андрія Харитонова в рамках згадуваного кримінальної справи.

Як повідомив представник прокуратури Ігор Шапкін, також "проводиться звірка даних щодо землевідведення в межах території санаторію імені Боброва, на які ще не оформлені держакти і договори оренди".

"У цих випадках скасувати рішення про відводи землі може сам Алупкінський міськрада на підставі приписів прокуратури", - сказав він.

Такі ж заходи прокурорського реагування, за словами Шапкина, будуть негайно вжиті за результатами перевірки законності відчуження та використання землі і майна всіх державних санаторіїв, в першу чергу - протитуберкульозних та дитячих.

Як відомо, раніше повідомлялося, що в Алупці територію, що належить дитячому протитуберкульозному санаторію ім. Боброва, відрізають від моря.

Пізніше Медведчук спростував свою причетність до даного інциденту.

Зараз на місці корпусів колишнього санаторію ФК "Динамо Київ" знаходиться розкішна вілла, яку місцеві жителі називають "особняк Медведчука".

Влітку 2012 року Віктор Медведчук і його дружина телеведуча Оксана Марченко брали тут президента Росії Володимира Путіна, який є хрещеним батьком їхньої дочки Дарії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування