Керівництво Ради саботує позачергову сесію - "Фронт змін"

Понеділок, 21 січня 2013, 20:10

У Верховній Раді саботують видання підписних листів для збору підписів депутатів на підтримку позачергової сесії та для висловлення недовіри генпрокурору.

Про це повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

Уранці 21 січня глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк направив спікеру Верховної Ради листа, в якому вимагає надати апарату парламенту розпорядження на виготовлення підписних листів для збору підписів депутатів на підтримку проведення позачергової сесії та для висловлення недовіри генпрокурору.

Як відомо, на позачерговій сесії опозиція пропонує, зокрема, створити тимчасову слідчу комісію з розслідування порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, розглянути питання про політичну відповідальність голів СБУ та МВС за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях та про відставку генпрокурора.

"В апараті парламенту опозиції так і не надано підписні листи для збору підписів. Це робиться умисно, аби перешкодити проведенню такої сесії або щоб перенести сесію на якомога пізніший термін", - заявили в партії.

"На Банковій та Грушевського чудово розуміють, що позачергова сесія - це передусім публічний майданчик для донесення опозицією своєї позиції як до українців, так і світової громадськості", - вважають в політсилі.

"Влада намагається замовчати тему політичних переслідувань та знущань над ув’язненою за політичними мотивами Юлією Тимошенко, незаконних та ганебних дій по відношенню до народних депутатів, які підтримували її в харківській лікарні", - додали у "Фронті змін".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...