Тимошенко заявляє, що не причетна до вбивства Щербаня

Вівторок, 22 січня 2013, 10:12

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не визнає обвинувачення її в організації вбивства народного депутата Євгенія Щербаня.

Про це на прес-конференції у вівторок заявила дочка екс-прем'єра Євгенія, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя мама хоче сказати, що вона не визнає ніякі повідомлення, ніякі обвинувачення, які їй були зачитані, тому що все це було зроблено незаконно, без присутності її адвокатів", - сказала Тимошенко.

Як відомо, 18 січня на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня в 1996 році, а Тимошенко вручене повідомлення про підозру її в організації навмисного вбивства з корисливих мотивів разом з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Він також відзначив, що справа про вбивство Щербаня й кримінальна справа про розкрадання бюджетних коштів для виплати боргів ЄЕСУ перед Мінооброни РФ об'єднані в одне провадження.

Український уряд уже почав виплачувати Міноборони РФ борг, на цей час уже виплачено 15 мільйонів гривень.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

Щербань, його дружина й механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув’язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко й Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко й Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...