Луценко вимагає реанімувати провадження про злочин суддів

Вівторок, 22 січня 2013, 16:24

Юрій Луценко направив скаргу на постанову про закриття кримінальної справи за заявою про скоєння стосовно нього злочину посадовцями ГПУ та суддями Печерського та Апеляційного судів Києва.

Про це повідомила прес-служба "Народної самооборони".

Скарга направлена судді Печерського райсуду Києва.

У скарзі звертається увага судді на грубі порушення прав Луценка згідно з вимогами чинного КПК.

Відповідно до вимог КПК, досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань у формі досудового слідства.

"Проте будь-які слідчі дії по кримінальному провадженню зареєстрованої заяви Луценка взагалі не проводились", - відзначили у прес-службі.

Луценко у свої скарзі наголошує, що закриваючи провадження за відсутністю в діях працівників Генпрокуратури, суддів складу кримінальних правопорушень, слідчий взагалі не провів досудового розслідування.

Він також наголошує, що слідчий явно вийшов за межі своїх повноважень і надав позитивну юридичну оцінку судовим рішенням українських судів всупереч рішенню Європейського Суду з прав людини від 3 липня 2012 року, який визнано Україною.

Екс-міністр також наголошує, що повідомлення про виписки з Єдиного реєстру про реєстрацію своєї заяви він отримав 14 січня 2013 року, вже навіть після закриття кримінального провадження, що порушило його право на участь в досудовому розслідуванні.

Заява Луценка про злочин стосувалась порушення його особистих прав та спричинення йому збитків. Відповідно, він по справі процесуально є і заявником, і потерпілим.

З процесуальними правами потерпілого слідчий, що мав здійснювати досудове розслідування, Луценка не ознайомив.

Процесуальна участь адвоката в досудовому розслідуванні слідчим також була повністю проігнорована.

У своїй скарзі Луценко просить в порядку досудової підготовки витребувати матеріал досудового розслідування його заяви та скасувати постанову слідчого ГПУ в особливо важливих справах від 4 січня про закриття кримінального провадження за заявою про злочин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...