"Регіони": опозиції не вдалося переконати ПАРЄ у наявності політв'язнів

Середа, 23 січня 2013, 21:51

Українській опозиції не вдалося схилити на свій бік Раду Європи, піднімаючи питання про політв'язнів.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Він зазначив, що у середу ПАРЄ розглядала дві доповіді. Перша - це доповідь моніторингового комітету, вона стосувалася виконання зобов'язань, взятих перед Радою Європи.

Друга доповідь стосувалася так званих політичних ув'язнених у Азербайджані.

Як розповів Попеску, в ході гострих дебатів, під час яких виступали також і представники української опозиції, багато депутатів з європейських країн говорили про те, що можна підтримати запитання щодо виконання зобов'язань перед Радою Європи.

"Але, що стосується політичних в'язнів, робити якісь висновки - передчасно, і не слід політизувати це питання", - цитує прес-служба.

"Наші ж опозиціонери всі, як один, виступили за те, щоб підтримати доповідь по політичним в'язням і екстраполювати її на інші країни, в тому числі і на Україну. Рада Європи прийняла першу доповідь щодо виконання зобов'язань і відхилила доповідь і резолюцію по так званим політичним ув'язненим у Азербайджані", - зазначив Попеску.

"Таким чином, наміри нашої опозиції голосно заявити про політв'язнів, не знайшли у Раді Європи підтвердження і підтримки", - резюмував політик.

У свою чергу депутат від Партії регіонів Лариса Мельничук зазначила, що це було "дуже показове голосування".

"Більшістю голосів Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася прийняти резолюцію, в якій йшлося про так званих політв'язнів", - повідомила депутат.

"Депутати від опозиції із нашої делегації намагалися внести свої правки в цю резолюцію. Вони приводили як приклад те, що нібито колишні високопоставлені українські чиновники, які відбувають покарання, були засуджені не за конкретні факти перевищення своїх повноважень, а з політичних мотивів. Але жодна поправка, запропонована нашими опозиціонерами до цієї резолюції, не пройшла", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування