Кузьмін: Шкілю немає чого боятися

Четвер, 24 січня 2013, 08:56

Перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін заявляє, що справу проти опозиціонера Андрія Шкіля є, але побоюватися йому немає чого.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Термін давності у цій справі дійсно пройшов, але, щоб справу закрити, потрібно отримати згоду самого Шкіля. А отримавши, звернутися до суду - тільки він може справу закрити", - сказав він.

"Закриття справи за терміном давності є нереабілітуючою обставиною. Можливо, Шкіль на це не піде, може, він хоче закриття справи, наприклад, за відсутністю події або складу злочину ... ", - припустив перший заступник генпрокурора.

"У будь-якому випадку, міфічний арешт Шкіля в Україні - це вигадки його самого і соратників ... Тож справа дійсно є, але побоюватися Шкілю немає чого", - заявив Кузьмін.

Він також додав, що генпрокуратура ще рік тому направляла цю справу для розслідування прокурору Києва. "Я цією справою не займаюся", - підсумував Кузьмін.

У 2001 році Андрій Шкіль був заарештований за участь в акції "Україна без Кучми". Від вироку строком до восьми років його врятувало обрання в парламент.

Шкіль не був обраний до парламенту нового скликання і поїхав у Чехію. Там він має намір попросити політпритулок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News