Подальша інтеграція ЄС буде помилкою - прем'єр Великобританії

Четвер, 24 січня 2013, 13:43

Будь-яка спроба лідерів Євросоюзу створити ще глибшу політичну інтеграцію серед країн-членів об'єднання стане помилкою, до якої Великобританія не хоче мати відношення.

Про це заявив британський прем'єр-міністр Девід Кемерон у четвер на полях Міжнародного економічного форуму в Давосі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усі європейські країни мають власну історію, власні традиції, власні установи, хочуть мати власний суверенітет, можливість робити власний вибір, і спроба запровадити ці країни в ще глибший політичний союз стане величезною помилкою для Європи, і Великобританія не хоче бути частиною такого рішення", - сказав він.

Раніше Кемерон заявляв, що Лондон бажає залишитися в ЄС, але хоче реформувати об'єднання, залишаючись "його відповідальним і активним членом".

Проте, за словами прем'єр-міністра, "багато британців обурені втручанням ЄС у їхнє повсякденне життя і їхніми непотрібними правилами й приписами".

Кемерон вважає, що ЄС зараз стоїть перед трьома основними викликами – борговою кризою, змагальністю, і суспільною підтримкою, яка слабшає.

На його думку, "національні парламенти повинні відігравати більш значну роль".

"Національні парламенти є й залишаться справжнім джерелом справжньої демократичної законності й звітності в ЄС", - зазначив Кемерон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...