"Свободівець": "Тягнибок проти Януковича" - це технологія, щоб посварити опозицію

П'ятниця, 25 січня 2013, 11:39

Заступник лідера партії "Свобода" Андрій Мохник називає сценарій "Янукович проти Тягнибока" на президентських виборах 2015 року технологією, спрямованою на те, щоб посварити опозицію між собою.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Насправді такий варіант невигідний самому Януковичу. Бо, якщо ви подивитеся на розклад сил, то побачите, що представники опозиції на парламентських виборах набрали в сукупності більше голосів, ніж регіонали та їхні сателіти - комуністи. Це означає, що в парі "Тягнибок - Янукович" або "будь-хто з опозиційних сил - Янукович" однозначно переможе кандидат від опозиції", - вважає Мохник.

"Взагалі, теза про виведення Тягнибока у другий тур президентських виборів, щоб переміг Янукович - технологія, спрямована на те, щоб посварити опозицію між собою. Але я радий, що наші колеги не враховують провокації опонентів", - додав він.

Мохник також спростував думку про те, що зростання впливу "Свободи" пов'язаний саме з таким сценарієм влади.

"Починаючи з 2006 року, "Свобода" в геометричній прогресії нарощувала свій результат. Це сталося завдяки нашій послідовності, системній роботі, безперервній роздачі партійної газети, регулярним акціям, які проводять наші місцеві організації", - сказав він.

За словами Мохника, в 2012 році з проведених по всій Україні соціально-політичних акцій на частку "Свободи" довелося більше 40%.

"Ми єдина політична сила, здатна вивести на вулицю десятки тисяч людей. І робимо це не за гроші. Біля "Свободи" немає платних агітаторів або підставок під прапори. На сьогодні більше двох мільйонів громадян підтримують "Свободу", і з цим не можна не рахуватися", - сказав він.

Коментуючи бійки в парламенті, в яких бере участь "Свобода", Мохник заявив, що його однопартійці припиняють порушення Конституції і законів України.

"Сьогодні в Раді більше немає "піаністів", які п'ятдесятьма парами рук давали 226 і більше голосів для протягування потрібних владі законопроектів. Якщо навіть щось і відбувається - це підгазетне рукоблудіє, на якому зловили регіонала Вадима Колесніченка та деяких інших депутатів", - сказав він.

"А помітили, як швидко був наведений порядок з виступами у сесійній залі? Вони тепер відбуваються українською мовою. Це теж одна з перемог", - додав Мохник.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування