Бойко розповів, чого його навчила історія з бомжами

П'ятниця, 25 січня 2013, 22:35

Віце-прем'єр Юрій Бойко запевняє, що всі тендери в галузі енергетики проводяться відкрито і прозоро.

Про це він повідомив в ефірі програми Шустер Live.

"Ви знаєте, я вже чув цю сумну історію про двох латвійських бомжів, які через Сінгапур і через весь світ, і навіть пройшовши сомалійських піратів, протащили ці бурові платформи до України", - пожартував він.

"Ви знаєте, ми спеціально, коли проводили тендерну закупівлю бурових платформ, запросили всіх журналістів і всі ці тендера провели у відкритому режимі… Після проведення у відкритому ефірі, показу всіх документів журналістам – багато питань були зняті", - уточнив Бойко.

"Ця історія навчила нас багато чому. Перш за все, ми тепер знаємо, що ми повинні більш відкрито проводити всі тендери. Це не стосується однієї якоїсь компанії, практично всі тендера і всі закупівлі, які проводяться в галузі енергетики проходять відкрито прозоро за участі журналістів і всіх хто хотів", - запевнив він.

Як відомо, у 2012 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 мільйонів доларів кожна.

При купівлі першої бурової установки в тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми. Ціна установки виявилася на 150 мільйонів доларів вище, ніж у виробника.

При покупці другої бурової установки в тендері взяли участь три посередника. Під умови тендера підходило тільки дві морські установки. Ціна у виробника кожної з них становила 200 мільйонів доларів.

Після проведення першого тендера латвійські журналісти довели, що власник постачальника першої бурової установки, рижанин Ерік Ванагельс, є підставною особою і веде життя бомжа.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування