Митрополит Володимир хоче, щоб у Раді було "релігійне" об'єднання

Субота, 26 січня 2013, 09:57

Глава УПЦ Московського патріархату митрополит Володимир підтримує створення у Верховній Раді міжфракційного об'єднання "За сприяння свободі совісті".

Про це йдеться у його листах, направлених керівникам депутатських фракцій, повідомляє прес-служба УПЦ МП.

Митрополит висловив упевненість, що діяльність цього об'єднання сприятиме духовному відродженню українського суспільства, забезпечення реалізації прав віруючих громадян і релігійних організацій, досягненню більш ефективного співробітництва між законодавчою владою і релігійною спільнотою України в інтересах розвитку держави на основі високоморальних євангельських цінностей.

Також у своєму листі предстоятель УПЦ МП запропонував керівникам фракцій проведення регулярних консультацій з представниками церкви з приводу законопроектів, які стосуються питань діяльності релігійних організацій, прав і свобод віруючих громадян.

Він також висловив готовність до зустрічі з членами депутатських фракцій з метою обговорення нагальних питань подальшого розвитку державно-конфесійних відносин в Україні.

Прес-служба також повідомляє, що 24 січня під час роботи з'їзду Союзу православних жінок України народний депутат Володимир Продивус заявив про передачу УПЦ МП телевізійного каналу (ліцензії на цифрове мовлення).

Митрополит Володимир благословив створення телевізійного каналу з робочою назвою "Образ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування