Активісти знесли паркан біля забудови в Десятинному провулку

Субота, 26 січня 2013, 17:08

Громадські активісти демонтували будівельний паркан у Десятинному провулку в Києві.

Як повідомляє прес-служба Київської міської організації "Громадянська позиція", в акції протесту проти незаконного будівництва на місці історико-культурної пам’ятки брали участь її активісти, представники інших політичних партій та громадських організацій Києва.

"Враховуючи ігнорування забудовником вимог Головного управління охорони культурної спадщини КМДА про заборону земельних робіт у Десятинному провулку, ми звернулися до прокуратури м. Києва з проханням внести до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю подання про припинення будівництва в Десятинному провулку, 3-5. Вчора, від заступника прокурора м. Києва ми дізналися, що Інспекція держархбуд контролю анулювала дозвіл на проведення будівельних робіт у Десятинному провулку", - розповіла юрист Марина Соловйова.

"Таким чином, будь-які роботи на території земельної ділянки чи огородження цієї території парканом – є незаконним", - наголосила Соловйова.

Щоб прибрати колючий дріт і передати забудовникам документи, котрі забороняють проведення будівельних робіт, декілька активістів підійшли до паркану. Охорона будмайданчику почала обливати протестувальників водою, а потім в хід пішли балончики зі сльозогінним газом.

Після нетривалого штурму, обурена громадськість розтрощила паркан і ввірвалася на будівельний майданчик. Виникла коротка сутичка з охоронцями будмайданчику. Приблизно через годину майже всі секції паркану були демонтовані, а колючий дріт, яким забудовник обніс увесь паркан – зрізаний. В’їзди на будмайданчик знову перекрили наметами політичних партій "Громадянська позиція" та "УДАР".

Наразі у Десятинному провулку, 3-5, залишилися правоохоронці, охорона забудовника та активісти "Громадянської позиції", котрі з 18 січня цілодобово чергують у партійному наметі-приймальні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування