Адвокат: Побачення Луценка з захисником не можуть бути обмежені

Понеділок, 28 січня 2013, 12:50

Побачення підзахисного з захисником не можуть бути обмежені, тому Ірина Луценко має право на зустріч із Юрієм Луценком у лікарні як його захисник.

Про це заявила юрист та представник Луценка в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко, коментуючи "Українській правді" заяву омбудсмена Валерії Лутковської.

"Ірина Луценко не лише дружина Юрія Луценка, але й його захисник. Побачення з захисником не можуть бути обмежені будь-чим, навіть недугою підзахисного", - стверджує правник.

"Якщо підзахисний вважає, що він достатньо здоровий, щоб зустрітися з захисником, то таку зустріч треба йому забезпечити. Це особливо важливо для Юрія Луценка, оскільки Вищий спеціалізований суд суттєво порушує розумні та встановлені законом терміни призначення касаційного розгляду та не призначає його", - зазначила Теличенко.

Вона наголосила, що "узгодження правової позиції з цього приводу надзвичайно актуальне і для Юрія Луценка, і для його захисників".

"Мені дивно, що уповноважена з прав людини не розуміє цього. ЄСПЛ розглядає сотні справ проти України про порушення розумних строків судового розгляду та виносить рішення на користь заявників", - додала Теличенко.

Раніше уповноважена ВР з прав людини Лутковська заявила, що вона не реагуватиме на заяви Ірини Луценко про те, що її не пускають до прооперованого чоловіка, бо "законодавство України передбачає, що особа, яка засуджена, але перебуває в установі охорони здоров'я, не має права на побачення, передачі і т.д.".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News