Заяви Жириновського не сприяють дружбі України й Росії – МЗС

Вівторок, 29 січня 2013, 12:30

Критичні висловлювання віце-спікера Держдуми РФ, керівника фракції ЛДПР Володимира Жириновського на адресу України не сприяють розвитку дружніх відносин з Росією.

Про це на брифінгу 29 січня заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євгеній Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Звісно, ми сподіваємося, що висловлювання Жириновського є його власною думкою, оскільки на сьогоднішній день він не є представником керівництва в Держдумі, а є лідером фракції", - повідомив Перебийніс.

Він нагадав, що позиція Жириновського давно відома, і вона не стала новиною для української сторони.

"Звичайно ж, у Києві вважають, що всі висловлювання, які вчора пролунали, не сприяють розвитку дружніх двосторонніх відносин", - сказав Перебийніс.

Відповідаючи на запитання, чи може українська сторона оголосити Жириновського персоною нон-ґрата, представник МЗС повідомив, що це питання не в компетенції зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, під час свого візиту в Київ 28 січня Жириновський заявив, що Україна повинна "рухатися не в ЄС, де її ніхто не чекає, а хотіти зблизитися з Росією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News