Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС нагадав Лавриновичу про першочергові завдання

Вівторок, 29 січня 2013, 18:45

Першочерговим завданням порядку денного в рамках переговорного процесу між Україною та ЄС є судова реформа.

Про це заявив посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські у ході зустрічі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, повідомляє прес-служба Мін‘юсту.

Обговорюючи проблеми, з якими зіштовхується реформа судової системи в Україні, сторони зійшлися в думці, що неналежна якість судової системи має не лише політичну, а й економічну складову.

Зокрема, як наголосив міністр юстиції, в рамках чергового етапу судової реформи, який розпочався в липні 2010 року, вдалося модернізувати багато складових системи та забезпечити нормативні кроки, які з часом дадуть серйозні результати.

Ухвалено практично всю необхідну нормативну базу для професійного відбору кандидатів на посаду судді, щоб ті, хто відправляє правосуддя, робили це на належному професійному рівні.

Лавринович підкреслив, що для викоренення корупції в суддівській системі Україна готова втілити рекомендації Європейського Союзу та європейських експертів.

Міністр також наголосив, що в Україні усвідомлюють, що якість судочинства є чинником, який серйозно впливає на всі процеси не лише всередині державі, але й в її зовнішніх стосунках зі світом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...