Опозиціонери збираються у Раді й готують відставку Рибаку

Четвер, 31 січня 2013, 09:07

Опозиційні депутати збираються на збори у Верховній Раді і збирають підписи за відставку голови парламенту Володимира Рибака.

Про це, зокрема, повідомляє Анатолій Гриценко у своєму Faceboоk.

"На другому поверсі під куполом Ради з 9:00 ранку проходить реєстрація депутатів. Паралельно збираються підписи за відставку – спікера Рибака і генпрокурора Пшонки", - пише він.

"Я поставив свої підписи п'ятим. Думаю, їх буде понад 150 від трьох фракцій – "Батьківщини", УДАРу і "Свободи", - повідомляє Гриценко.

Планувалося, що о 10:00 у приміщенні кінозалу опозиційні депутати зберуться на спільне засідання, додав він.

"Ясно, що юридично-правових наслідків воно не матиме, так само як і зібрані підписи за відставку, однак лідери опозиційних фракцій, у присутності журналістів, вирішили виголосити політичні оцінки ситуації, що склалася, і вимоги опозиції до влади", - заявив Гриценко.

Канал "Рада" показав, як реєструються у Раді опозиційні нардепи перед зборами, які мають пройти в сесійній залі парламенту.

Як передає кореспондент "Української правди", станом на 10:25 письмово зареєструвалися 34 депутати від "Удару", 36 від "Свободи" і 86 від "Батьківщини".

Крім того, вже зібрано 136 підписів про недовіру спікеру Верховної Ради Володимиру Рибаку та 134 за відставку Генпрокурора Віктора Пшонки.

Реєстрацію нардепів проводять працівники секретаріатів відповідних фракції. Двері до зали відчинені, проте мікрофони і екрани вимкнені, трансляції немає.

"Я вас запевняю, що у нас буде більше 150 підписів і проти Рибака, і проти Пшонки", - заявив Арсеній Яценюк.

Раніше опозиціонери повідомили, що невідомі намагалися зірвати збори опозиції телефонним дзвінками й повідомленнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування