Держобвинувачення заперечує тиск на Павліченко

Четвер, 31 січня 2013, 15:47

Державне обвинувачення заперечує тиск на футбольного фаната Сергія Павліченко під час слідчих дій у кримінальній справі про вбивство судді Шевченківського районного суду Сергія Зубкова.

Про це журналістам після судового засідання повідомила держобвинувач Наталія Сема, пишуть "Українські новини".

"З відео, на якому записано відновлення обстановки скоєння злочину, видно, що ніякого тиску на нього не чинився, він вільно давав свідчення, детально показував на місці обстановку скоєння злочину, і при цьому він жодного разу навіть на питання слідчого не казав, що до нього застосовувалися незаконні методи слідства", - сказала вона.

У той же час прокурор ухилилася від відповіді на питання, чому під час відтворення обстановки скоєння злочину Сергієм Павліченко неодноразово вимикалася відеокамера, яка фіксувала увесь процес.

Також вона не уточнила, чи дозволено робити такі паузи під час відтворення обстановки скоєння злочину.

Пізніше у прес-службі столичної прокуратури заявили, що Сема повідомила, що "зупинка відеозапису здійснювалася у той час, коли слідча дія не проводилася".

"Відтворення обстановки та обставин вбивства судді за участі Сергія Павліченка фіксувався на відеокамеру. Зупинка відеозапису здійснювалася у той час, коли слідча дія не проводилася та її учасники переміщалися з одного місця в інше", - заявила вона.

"Законодавством передбачена фіксація слідчої дії саме під час її проведення. При проведенні відтворення відеозапис не переривався та пауза не робилася", - наводить слова прокурора прес-служба відомства.

У свою чергу Сергій Павліченко після перегляду цих відеозаписів повідомив суду, що саме під час цих пауз слідчі говорили йому, що і як говорити і показувати.

Крім того, Апеляційний суд Києва переніс з 31 січня на 6 лютого розгляд апеляції на вирок Павліченко. Біля суду в четвер відбулася акція підтримки Павліченко.

Як відомо, 2 жовтня 2012 47-річний киянин Павличенко і син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова до довічного ув'язнення і 13 років в'язниці відповідно.

Раніше Сергій Павліченко заявляв, що слідство на нього тиснуло.

"Мені на ноги налили води і сказали, що пустять електричний струм", - сказав Павліченко.

Відео Skrypin Production, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування