Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Казахстані на хабарі зловили чиновників "Укрспецекспорту" - ЗМI

Четвер, 31 січня 2013, 17:28

У Казахстані за підозрою в дачі великого хабара затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела.

За даними ЗМІ, обидва співробітники української компанії Х. і Ш. є керівниками департаментів.

Затримання українців було проведено ще 6 днів назад в міжнародному аеропорту в той момент, коли вони збиралися вилетіти додому.

Як розповіло джерело, до цього представники "Укрспецекспорту" провели зустріч з посадовцем, який представляв казахську владу і передали йому "подяку" за сприяння в реалізації контрактів.

Процес передачі грошей був задокументований казахськими спецслужбами. Під час затримання чиновника були отримані імена людей, що передали йому гроші, після чого українці були затримані в аеропорту, а потім рішенням суду і арештовані, так як мова йде про хабар посадовій особі.

За інформацією з різних джерел сума хабара склала 200 тисяч доларів.

Одночасно з цим казахське телебачення з посиланням на високопоставлене джерело в силових структурах країни розповсюдило заяву про затримання начальника Головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова за підозрою в отриманні великого хабара.

Асенов підозрюється в отриманні 200 тисяч доларів.

У Міністерстві оборони генерал-майор Асенов відповідав за закупівлю, модернізацію та утилізацію різних видів озброєнь. Наголошується, що всі великі контракти проходили саме через його управління.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, оперативну розробку передбачуваного корупціонера і спецоперацію щодо його затримання проводили співробітники Комітету національної безпеки.

Видання зазначає, що у Казахстані у "Укрспецекспорту" всі контракти укладені з Міноборони цієї країни.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що перевіряють цю інформацію.

"Ми перевіряємо цю інформацію", - цитує "Інтерфакс-Україна" в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування