"Мінера" київського вокзалу і станцій метро відправили до психлікарні

Субота, 5 січня 2013, 14:54

Солом’янський райсуд Києва направив на лікування до психіатричного закладу киянина, котрий у серпні 2012 року 6 разів робив неправдиві повідомлення про замінування.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Солом’янського району, суд підтримав позицію прокуратури району та виніс постанову про застосування до киянина примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

У серпні 2012 року киянин повідомляв про "замінування" станцій метро "Хрещатик", "Університет" та "Печерська", а також аеропорту "Бориспіль" (ч.1, 2 ст. 259 КК України - завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху).

У всіх цих випадках спеціалісти-вибухотехніки столичної міліції обстежували об’єкти можливих мінувань. Натомість, вибухових пристроїв або вибухових речовин виявлено не було.

Як з’ясувалося у ході розслідування кримінальної справи, киянин за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За висновками стаціонарної судово-психіатричної експертизи він хворіє на шизофренію параноїдну безперервного перебігу та потребує застосування примусових заходів медичного характеру, зазначають у прокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...