Адвокат Тимошенко чекає нових "сюрпризів" від Януковича

Вівторок, 8 січня 2013, 16:51

Сергій Власенко вважає неповною інформацію Пенітенціарної служби про невиявлення отруйних речовин у миючих і косметичних засобах у палаті Юлії Тимошенко.

Про це він заявив на прес-конференції в Харкові, повідомляють "Українські новини".

"Пенітенціарна служба, як завжди, надала громадськості неповну інформацію",- сказав Власенко, але відмовився коментувати повідомлення тюремників:

"Я не готовий коментувати цю ситуацію".

Власенко зазначив, що дана ситуація матиме певне продовження, і тоді вона буде прокоментована в повному обсязі.

Між тим, адвокат не виключає, що в інтернеті може з’явитися нове відео з палати Тимошенко, щоб відволікти увагу від її акції громадської непокори.

"Я не виключаю, що зараз Янукович і його команда почнуть діяти своїми звичними методами й щоб відволікти увагу від заяви Юлії Тимошенко почнуть з'являтися якісь чергові відео з палати, знову будуть зламувати електронні скриньки, фальсифікувати якісь речі й вкидати їх", - сказав Власенко.

За його словами, після зустрічі з ним Тимошенко відмовилася повертатися у свою палату, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Юлія Володимирівна перебуває зараз у кімнаті для зустрічі з захисниками. Вона не зайде в палату, де її тримають разом з іншою засудженою, разом із незаконною вартою, яка постійно перебуває в цьому приміщенні", - заявив Власенко.

"Вартові в палаті разом із нею. Цілодобово. Вона спить, а біля неї, біля ліжка сидить людина. Вона снідає – біля неї сидить людина. Вона обідає, біля неї сидить людина", - додав він.

Власенко повідомив, що в кімнаті для зустрічей із захисниками є тапчан, стіл і крісло.

За його словами, станом на 15:00 понеділка екс-прем'єр відмовилася від медичних процедур.

"Станом на сьогодні, на 15 годину – так (відмовилася). Вона чітко сформулювала свої умови: жодних людей чоловічої статі в охороні, зняття незаконного відеоспостереження й виведення варти з тюремної палати, в якій вона перебуває", - сказав Власенко.

Раніше він оприлюднив відкритий лист Тимошенко президенту Віктору Януковичу, в якому екс-прем'єр оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Зокрема, Тимошенко відмовляється спілкуватися зі слідчими й прокурорами, добровільно їхати до суду й вертатися в палату доти, доки там ведеться відеоспостереження й цілодобово перебуває варта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування