Азаров у середу займеться LNG-терміналом

Вівторок, 8 січня 2013, 19:55

Кабінет Міністрів 9 січня розгляне результати роботи комісії з перевірки обставин підписання угоди про будівництво LNG-термінала на Одещині.

Про це "Інтерфакс-Україна" розповіло поінформоване джерело.

Згідно з інформацією, відповідне питання було включено до порядку денного засідання.

Про результати перевірки доповість голова комісії, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Водночас у порядку денному, розміщеному на сайті уряду, пункт про розгляд цього питання відсутній.

Як відомо, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 26 листопада 2012 року підписало угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-термінала в Одеській області.

З іспанської сторони документ підписав Джорді (Хорді) Сарда Бонвехі, який раніше також фігурував як представник компанії Enegas (Іспанія), нібито зацікавленої в інвестуванні в український LNG-термінал.

Однак компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їхнім представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-термінала в Україні.

Як пояснив куратор Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, Дж. Сарда Бонвехі є професійним комерційним представником, працює в інтересах багатьох іспанських компаній.

За даними західних ЗМІ, 43-річний бізнесмен з Барселони Дж. Сарда Бонвехі був раніше інструктором з лижного спорту.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає притягнути до відповідальності президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова й голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва за угоду щодо співпраці в рамках будівництва LNG-термінала з "невідомим іспанським інвестором".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування