Двоє з обвинувачуваних не є "терористами" - правозахисник

Вівторок, 8 січня 2013, 21:21

Двоє з чотирьох обвинувачуваних у справі Дніпропетровських терористів ніякого відношення до неї не мають.

Так вважає голова правління Української Гельсінської спілки, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, який заявив про це в ефірі каналу ТВі.

"У цьому процесі вимоги Європейського Суду не дотримуються. Складається враження, що із чотирьох обвинувачених двоє взагалі не мають відношення до цього злочину, - сказав Захаров. - Дмитро Рева з самого початку відмовляється від скоєння злочину. Серйозних доказів проти нього немає. Все це дуже дивно".

Водночас адвокати звинувачуваних у справі дніпропетровських терористів запевняють, що слідство вели із серйозними порушеннями.

"З моменту затримання відбулося багато порушень, - сказала адвокат. - Мого підзахисного було затримано без складення протоколу. Було скоєно ряд фальсифікацій, чинили тиск на підсудних", - заявила адвокат Олена Кириллова.

Інша правозахисниця Оксана Томчук стверджує, що закиди в бік її підзахисного Дмитра Реви є і смішними, і незаконними.

"Його звинувачення смішне. Його звинувачують у тому, що він перебував у центрі міста не у своїх справах, а начебто за вказівкою Сукачова, – сказала Томчук. – Доказів його провини немає".

Нагадаємо, що так звана справа Дніпропетровських терористів – це судовий процес над чотирма обвинуваченими чоловіками, яких підозрюють у здійсненні вибуху у Дніпропетровську 27 квітня минулого року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування