Комуніст Калєтнік вирішив взятися за платну освіту

Середа, 9 січня 2013, 10:15

Система платної освіти в Україні потребує перегляду, оскільки студенти контрактної форми навчання думають не про те, як здобути знання, а про те, як своєчасно заплатити за семестр.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради комуніст Ігор Калєтнік, повідомляє прес-служба нардепа.

За його словами, потрібно переглянути не лише вартість навчання на контракті, а й кількість вищих навчальних закладів.

"За даними Державного комітету статистики, за період із 1990 року кількість вищих навчальних закладів зросла більше, ніж у два рази. Нині в Україні діє 349 різних університетів, інститутів та академій. Однак, на жаль, їх рівень акредитації не гарантує якості такої освіти", - вважає Калєтнік.

Він додав, що нині більшість вищих навчальних закладів України випускають юристів, економістів, та менеджерів, хоча це не їх профільні спеціальності підготовки фахівців.

"Такі студенти не отримують необхідних фахових знань, і як наслідок, не можуть працевлаштуватися", - підкреслив нардеп.

Він висловив переконання, що держава має забезпечити як мінімум 50% абітурієнтів цільове направлення на навчання, а при успішному навчанні забезпечити гарантованим першим робочим місцем.

"У той же час в Україні "зникає" середня професійно-технічна освіта. Недостатньо кваліфікованих токарів, фрезерувальників, крановиків, машиністів та фахівців інших робітничих професій. Тому держава має збільшувати державне замовлення на такі спеціальності", - переконаний Калєтнік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування