Міліціонер передумав "здирати" 100 тисяч з журналіста

П'ятниця, 1 лютого 2013, 19:49

Начальник Дніпровського райвідділу МВС Херсонщини Володимир Мартиненко відкликав позов до керівника "Херсонської правди" Тараса Бузака про захист ділової репутації.

Про це повідомив Інститут розвитку регіональної преси, чий юрист Олександр Бурмагін надавав консультаційну допомогу херсонському журналісту.

Як відомо, Мартиненко вимагав спростувати інформацію з новини "Вчора на розі вулиць Перекопська і Чорноморська стріляли" і стягнути з Бузака 100 тисяч гривень.

У тексті новини дослівно повідомлялося: "Вчора, 18 листопада, близько 7:45 годин на розі вулиць Перекопська і Чорноморська лежав труп. За словами місцевих жителів і випадкових перехожих рано вранці відбувалося затримання правоохоронцями злочинця, який був убитий автоматною чергою".

"Сьогодні ми зустрілися з генерал-майором міліції, начальником УМВС України в Херсонській області Валерієм Литвиним та начальником Дніпровського райвідділу міліції Херсону Володимиром Мартиненко і дійшли з ними згоди", - розповів Тарас Бузак.

"Вони подали заяву про відкликання свого позову. У свою чергу я опублікував спростування, що труп був, але стрілянини не було", - додав він.

У спростуванні інформації йдеться: "Насправді труп в цьому районі дійсно був, але не з вини стрільби правоохоронних органів, а з причини п'яної бійки. Вказане вбивство було розкрито. Таким чином, можна стверджувати, що стрільби в цей час і в цьому районі дійсно не було".

Реагуючи на звернення Тараса Бузака до Комітету з питань свободи слова та інформації з приводу порушення його процесуальних прав, голова комітету Микола Томенко заявив, що в цьому випадку порушуються норми закону "Про інформацію", які прямо вказують, що посадові особи не мають права вимагати відшкодування моральної шкоди.

Телекритика

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News