У Львові Януковича закликають помилувати Луценка

П'ятниця, 1 лютого 2013, 20:12

Громадськість Львова оприлюднила звернення до громадян України з проханням підтримати її клопотання до президента про помилування Юрія Луценка.

Відповідне звернення поширив головний редактор культурологічного часопису "Ї" Тарас Возняк, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Вже досить тривалий час Юрій Луценко перебуває в ув’язненні. За цей час суттєво погіршився стан його здоров’я", - нагадується в листі.

"Всі ми винні у тому, що за двадцять два роки української незалежності стан пенітенціарної системи не піднявся до гідного людини рівня і тисячі людей кожного дня втрачають там здоров’я і навіть життя. За час ув’язнення в’язниця перетворила Луценка у важко хвору людину. Може статися непоправне", - йдеться у зверненні.

Возняк наголошує, що під документом можуть підписатися всі охочі.

Як відомо, Луценко відбуває покарання за скоєння кількох посадових злочинів у Менській колонії з кінця серпня 2012 року. Минулого місяця йому зробили операцію в приватній клініці в Києві і за кілька днів етапували назад до колонії.

Його дружина і соратники заявляли, що екс-міністра зарано відправили до колонії і не дали повністю пройти реабілітацію після операції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...