Рибак хоче запитати у Конституційного суду про відібрані мандати

Понеділок, 11 лютого 2013, 18:36

Народні депутати мають звернутися до Конституційного Суду у зв'язку з рішенням ВАСУ щодо позбавлення мандатів народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

З відповідною ініціативою виступив глава Верховної Ради Володимир Рибак, повідомляє його прес-служба.

Ознайомившись з резолютивною частиною Рішення Вищого адміністративного суду про скасування постанови ЦВК та позбавлення депутатських повноважень Домбровського та Балоги, Рибак прийняв рішення звернутися до Конституційного Суду за тлумаченням відповідних статей Конституції та механізмів виконання рішення Вищого адміністративного суду, набуття та втрати депутатського мандату.

Спікер пропонує депутатам підготувати та оформити відповідне звернення для найшвидшого направлення його до КСУ.

"Конституційний Суд, на мою думку, повинен поставити крапку в цій справі, щодо якої є дві діаметрально протилежні точки зору", - наголосив він.

"Перша - це обов’язковість виконання рішення Вищого адміністративного суду, що набуло чинності відповідно до Конституції та законів України. З іншого боку - позиція окремих народних депутатів, які вважають, що рішення Вищого адміністративного суду суперечить Конституції. Остаточну крапку у цій дискусії повинен поставити Конституційний Суд", - зазначив Рибак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування