Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У харківської "Волі" при обшуку вилучили сервера

Вівторок, 12 лютого 2013, 17:47

У Харківському офісі компанії "Воля" провели обшуки і виїмку документації.

Про це у вівторок повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу компанії "Воля".

12 лютого близько 12:00 11 людей у ​​міліцейській формі на чолі із заступником начальника головного управління по боротьбі з кіберзлочинністю головного управління МВС у Харківській області Дмитром Карпізіним, пред'явивши посвідчення, увійшли на територію ТОВ "Телесвіт" ("Воля"), розташованого за адресою Харків, Клапцова, 50.

"Пред'явивши постанову про обшук компанії "Харківські телекомунікаційні системи" (ХТС), міліція почала вилучати всю документацію, опечатувати робочі комп'ютери і сервери, контролюючі безперебійність надання послуг телебачення та Інтернету", - говорять в компанії.

Пояснення про те, що дана техніка та документація належить іншій юридичній особі (компанії "Телесвіт", яка підконтрольна компанії "Воля") і не має ніякого відношення до зазначених у постанові фактів, перевіряючих не зупинила.

Як повідомили у "Волі", офіційною причиною обшуку правоохоронці назвали кримінальну справу за фактом підробки підпису на договорі ХТС з фізичною особою Шалігіним С.Ю.

Обшук проводили з метою "виявлення оригіналу договору, подібних договорів та обладнання для їх виготовлення".

"При цьому на пропозицію співробітників ХТС надати оригінал договору, представники органів відповіли відмовою", - сказано в повідомленні.

"У міліції зазначили, що договору недостатньо, і їх метою є вилучення всіх комп'ютерів. Незважаючи на заперечення працівників компанії "Телесвіт", що не мають відношення до даної постанови, вилучення було зроблено", - уточнюють у "Волі".

"Ми здивовані і стурбовані цими подіями. Звичайно, ми вважаємо, що вказані дії свідчать про спробу тиску на компанію. І дуже розраховуємо, що з боку керівного складу МВС будуть зроблені всі необхідні дії по припиненню цих неправомірних дій", - говорять у прес-службі провайдера.

У свою чергу прес-служба Головного управління МВС в Харківській області повідомляє, що слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за фактами підробки документів щодо надання однією з телекомунікаційних структур міста Харкова послуг по встановленню обладнання.

За версією міліції, заходи санкціоновані постановою Дзержинського райсуду і здійснюються виключно в рамках закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування