Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко пожалівся Пшонці на провладну більшість

Середа, 13 лютого 2013, 16:46

Влада за допомогою всіх наявних методів тисне на опозиційних депутатів, аби затягнути їх в провладну більшість у парламенті.

Про це заявив лідер партії "Удар" Віталій Кличко після зустрічі з генпрокурором Віктором Пшонкою, повідомляє прес-служба партії.

Кличко звернувся з вимогою до генпрокурора припинити створення штучних перешкод у роботі депутатів і тиск на їхні сім'ї та близьких, зокрема, мова йде про Федора Негоя, Ярослава Дубневича та Сергія Капліна.

Він нагадав, що для тиску на депутатів застосовують сили податківців, прокуратури та міліції.

"Ми це розцінюємо як політичний тиск на депутатів, які знаходяться в опозиції. Це робиться для того, щоб вони приєдналися до фракції Партії регіонів у парламенті. Переконливої більшості у "регіоналів" у парламенті сьогодні немає", - сказав Кличко.

Політик також додав, що організаторами такого тиску є керівництво Партії регіонів.

"Тиснуть не тільки на тих, хто в опозиції, а і на депутатів мажоритарників, які балотувалися як самовисуванці", - сказав Кличко, додавши, що мова йде про обшук в офісі позафракційного депутата Валерія Мошенського.

За словами лідера "Удару", Пшонка пообіцяв, що протягом двох тижнів ГПУ відреагує належним чином на відповідні звернення.

"Я сподіваюся, що протягом двох тижнів ми отримаємо чітку реакцію та інформацію щодо заяв, з якими ми звернулися. Наполягаємо, що тиск на депутатів повинен бути припинений", - додав Кличко.

Крім того, депутат передав генпрокурору заяву з повідомленням про злочин, вчинений суддями Вищого адмінсуду, які винесли завідомо неправосудне рішення щодо позбавлення мандатів двох народних депутатів.

"Це безпрецедентний випадок коли позбавили двох депутатів їх статусу рішенням суду", - сказав він.

Кличко також звернувся до генпрокуратури з вимогою забезпечити належну перевірку фактів порушення виборчого законодавства.

Зокрема, це стосується незадовільного реагування працівниками прокуратури на повідомлення про факти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради.

Під час зустрічі з генпрокурором Кличко обговорив питання щодо ситуації в парламенті, зокрема вимоги опозиції забезпечити персональне голосування у ВР.

"Ми вимагаємо персонального голосування. Я довів цю позицію до Генерального прокурора", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування