У ЦВК похвалилися економними виборами

Середа, 13 лютого 2013, 17:17

На проведення парламентських виборів було витрачено 1,011 мільярда гривень, що на 31,35 мільйона гривень менше, ніж було передбачено на це у державному бюджеті.

Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії.

Згідно з інформацією, ЦВК на засіданні в середу затвердила звіт про використання коштів держбюджету, виділених на підготовку і проведення виборів народних депутатів 28 жовтня 2012. Цей документ представлений Рахунковій палаті.

"Згідно зі звітом, бюджетні призначення з урахуванням змін до закону "Про державний бюджет України на 2012 рік" станом на 31 грудня 2012 року складе 1 мільярд 42 мільйона 400 тисяч гривень", - йдеться в заяві.

"Касові видатки склали 1 мільярд 11 мільйонів 49 тисяч 34 гривень. Таким чином, утворився залишок коштів у сумі 31 мільйон 350 тисяч 966 гривень, які були повернуті до державного бюджету після закінчення бюджетного періоду", - сказано в повідомленні.

Залишок невикористаних коштів утворився за рахунок економії оплати послуг засобів масової інформації (друкованої площі та ефірного часу) у зв'язку з тим, що кількість зареєстрованих ЦВК кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах була значно меншою, ніж передбачалося в розрахунках.

Також цьому сприяла, зокрема, економія з оплати послуг в загальнодержавних та регіональних ЗМІ щодо розміщення в них рішень ЦВК.

Як відомо, 28 жовтня 2012 року відбулися вибори народних депутатів, на яких були обрані 445 народних депутатів із 450 від конституційного складу парламенту.

У п'яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News