Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одного "грифона" шпиталізували. Міліція обіцяє притягнути до відповідальності

Середа, 13 лютого 2013, 17:48

Співробітник судової міліції "Грифон" госпіталізований після сутички з народними депутатами від "Батьківщини" у суді, що розглядає справу про вбивство Євгена Щербаня.

Про це повідомляє прес-служба столичної міліції, коментуючи сутичку у Апеляційному суді Києва.

"Упродовж судового розгляду присутні народні обранці не зважали на численні зауваження судді і продовжували порушувати громадський порядок. Суддею було прийняте рішення про видалення із зали суду усіх присутніх крім учасників судового процесу та представників засобів масової інформації", - зазначається в повідомленні.

"Оскільки порушники порядку не реагували на вимоги судді, виконання даного рішення було покладено на працівників спеціального батальйону судової міліції "Грифон", в обов’язки яких входить саме забезпечення охорони громадського порядку у судових інстанціях", - уточнили в міліції.

"Під час виконання рішення суду, правоохоронці запропонували вийти народним обранцям самовільно, однак останні відмовилися. Натомість народні обранці почали безпідставно ображати правоохоронців та провокувати бійку", - зазначають у відомстві.

"При цьому працівники спеціального батальйону судової міліції "Грифон" діяли в межах чинного законодавства без застосування заходів фізичного впливу", - запевнили в міліції.

"Заходи реагування працівників міліції на протиправні дії не обмежували депутатської недоторканості, оскільки вживалися за рішенням головуючого судді відповідно до норм чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

"У результаті тисняви один з правоохоронців отримав тілесні ушкодження. Наразі його шпиталізовано до лікарняного закладу для надання медичної допомоги в умовах стаціонару", - розповіли в управлінні МВС.

"Наголошуємо, що виконання рішення суду, згідно чинного законодавства, є безумовними як для працівників міліції так і всіх громадян, незалежно від їх статусу. Тож особи, які перешкоджають або заважають виконати таке рішення можуть бути притягнуті до відповідальності", - підсумували в міліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування