Мар'їнков каже, що він не штатний свідок правоохоронців

Четвер, 14 лютого 2013, 11:15

Свідок Ігор Мар'їнков заперечує, що він був штатним свідком правоохоронних органів.

Про це він заявив 14 лютого у суді, відповідаючи на питання адвокатів Тимошенко, повідомляє кореспондент "Української правди".

"Це один голова СБУ сказав, а далі пішло гуляти по інтернету, баба бабі сказала", – сказав Мар'їнков.

Водночас він підтвердив, що свідчення у справі Щербаня давав у слідчому ізоляторі СБУ.

Мар'їнков спілкується з прокурорами

Адвокати Тимошенко уточнили, чи правда, що коли його затримали у 1999 році за перевезення зброї, то перший допит був не щодо перевезення, а у справі Щербаня.

Відповідаючи на запитання, чому його затримали в 1999 році, Мар'їнков сказав: "У справі, пов'язаній з Полтавою, коли ми із Сердюком перевозили зброю".

На запитання, чому тоді Мар'їнкова утримували в СІЗО СБУ, якщо це не їх підслідність, він відповів: "Тому що в мене були певні... Зв'язків там не було. Генпрокуратура утримувала всіх у справі Щербаня й Гетьмана в СІЗО СБУ, тому що там були кращі умови утримання".

Допит Мар'їнкова триває вже годину. Свідок дуже дратується і злиться на питання, чи правда, що все що він знає, йому відомо від третіх осіб.

Варто також відзначити, що Мар'їнков наголошує, що добре запам’ятав, як 17 років тому виглядала і пахла екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Зокрема, описуючи Тимошенко в момент її зустрічі з бандитами Матросом и Кушніром, він сказав: "Сумка у Тимошенко була Шанель. Ні… сумка була Гуччі, а пахла вона Шанель".

На питання свідка, коли буде перерва, суддя Царевич повідомила, що кожні дві години, але потім люб'язно зробила пропозицію оголоси її до завтра, якщо свідку важко говорити.

"Та ні не важко, просто їх троє, а я один", – відповів Мар'їнков.

Станом на 12.00 оголошено перерву на 30 хвилин – до 12.30.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування