Турчинов провів брифінг на головах "Беркута"

Четвер, 14 лютого 2013, 12:57

Перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов провів брифінг біля будівлі суду, де проводяться слідчі дії у "справі Щербаня", обпершись руками на каски співробітників спецпідрозділу "Беркут".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Турчинов висловив обурення у зв'язку з тим, що народних депутатів не пропускають до будівлі суду, повідомляє прес-служба депутата.

 

"Це все одно, що видаляти людей за ознакою "робітник" чи "селянин", - обурився він, додавши, що "режим Януковича демонструє зневажливе ставлення до Конституції та законів".

При цьому політик повідомив, що намагався потрапити до зали суду, пред’явивши паспорт громадянина України, "як пересічний громадянин". Однак, за його словами, охорона суду заявила, що "громадян України наказали також не пускати".

 

"Люди, які називають себе суддями, знущаються не тільки над здоровим глуздом – вони топчуться по Конституції і закону", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що недопущення народних депутатів та громадян на сьогоднішнє засідання суду без будь-яких пояснень "є ще одним доказом того, що ініційоване адміністрацією президента брудне шоу повністю провалилося".

Турчинов відзначив, що "цей судовий фарс над лідером опозиції, який чиниться напередодні саміту Україна-ЄС, загрожує для країни міжнародною ізоляцією".

Наразі суд повністю оточений бійцями спецпідрозділу міліції "Беркут".

Фото Дмитра Ларіна, УП

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування