Нові менеджери "Інтера" турбують журналістське співтовариство

П'ятниця, 15 лютого 2013, 08:17

В організації "Репортери без кордонів" стурбовані зміною ключових менеджерів телеканалу "Інтер".

"Нас стурбував уже той факт, що голова президентської адміністрації став співвласником телеканалу", - сказала представник цієї організації в Україні Оксана Романюк, пише "Комерсант-Україна".

"У Європі була лише одна людина, яка володіє і всією повнотою влади, і впливовими ЗМІ – прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі", - зазначила вона.

Романюк нагадала, що нещодавно Євген Кісельов, призначений керівником інформаційного мовлення медіагрупи, в інтерв'ю заявив, що підтримує дружні відносини з Ігорем Шуваловим, який донедавна був радником голови адміністрації президента.

"Отже, він буде діяти в інтересах Сергія Льовочкіна", - упевнена представник "Репортерів без кордонів".

Противагою команді президента, на думку Романюк, повинна стати Ганна Безлюдна – довірена особа Дмитра Фірташа, який не зацікавлений у тому, щоб канал був рупором адміністрації президента.

"Її призначення (у наглядову раду) дає надію, що зміни в інформаційній політиці не будуть проходити легко", - сказала Романюк.

Зокрема, вважають експерти, Безлюдна повинна гарантувати, що на каналі залишиться шоу Ганни Безулик "Справедливість". 

У свою чергу, генпродюсер "5 каналу", народний депутат Юрій Стець ("Батьківщина") вважає, що під керівництвом Кисельова інформаційна політика каналу зміниться й стане пропрезидентською.

"Ознаки заангажованості він показував, ще коли вів на "Інтері" ток-шоу. До нього на ефіри не могли потрапити представники опозиційних сил, він завжди був налаштований тенденційно", - сказав Стець.

"Єгор Бенкендорф чудовий менеджер, але він завжди дистанціюється від політичних питань. Схоже, він буде відповідати за весь контент, окрім інформаційного, який буде у віданні Євгена Кисельова. Наглядова рада ж буде представляти на каналі насамперед комерційні інтереси Дмитра Фірташа", - зазначив він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування