Янукович: Підписання Угоди про асоціацію – першочергове завдання України

П'ятниця, 15 лютого 2013, 09:39

На сьогодні першочерговим завданням для України є укладання Угоди про асоціацію з ЄС, що передбачає створення поглибленої зони вільної торгівлі.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв’ю аналітичному журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", повідомляє прес-служба глави держави.

"Вважаю, що на сьогодні є достатній рівень політичної волі з обох сторін для того, щоб завершити цей процес у заплановані терміни", - сказав Янукович.

За його словами, підписання угоди "є важливим етапом на шляху подальшої повномасштабної інтеграції України до Європейського Союзу".

Янукович нагадав, що у 2012 році Угоду про асоціацію було парафовано: "Сьогодні і Україна, і ЄС здійснюють активну підготовку до її підписання".

Він висловив упевненість, що саміт Україна – ЄС, запланований на 25 лютого, "дозволить максимально зблизити позиції у вирішенні актуальних питань нашого двостороннього співробітництва".

"Європейська інтеграція залишається незмінним зовнішньополітичним пріоритетом і стратегічним курсом розвитку країни", - наголосив Янукович.

Відповідаючи на запитання про співпрацю України з Митним союзом, президент зазначив, що товарообіг України з країнами Митного союзу перевищує 60 мільярдів доларів, тому Україна налаштована на пошук інструментів ефективної співпраці з цим інтеграційним об'єднанням.

Янукович наголосив, що такі кроки дозволять Україні поглибити партнерство з країнами Митного союзу у сферах ядерної енергетики, авіабудування, суднобудування, транспортного і сільськогосподарського машинобудування, а також в інших галузях.

Журнал "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013" створений за співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети "Сегодня", яка відноситься до групи СКМ Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News