Кармазін збирається і далі відбирати мандати у депутатів

П'ятниця, 15 лютого 2013, 15:31

Екс-депутат Юрій Кармазін не вдоволений рішенням Вищого адмінсуду за своїм позовом, яким той позбавив мандатів депутатів Павла Балогу й Олександра Домбровського.

Про це він сказав на прес-конференції у п’ятницю, повідомляють Українські новини.

"Ні, не вдоволений (рішенням суду)... Не задоволена вимога щодо захисту права громадян проти фальсифікації (на виборах)", - сказав Кармазін.

Він також зазначив, що рішення адмінсуду абсолютно не дало ніякої оцінки діям Центральної виборчої комісії, що визнала Павла Балогу й Домбровського депутатами.

Кармазін сказав, що вважає 90% рішень Вищого адмінсуду несправедливими, але це рішення може створити корисний прецедент для боротьби з фальсифікаторами виборів.

Крім того, він зазначив, що має намір і далі подавати позови у Вищий адміністративний суд з вимогою позбавити мандатів чинних депутатів Ради.

При цьому він відмовився уточнити, про які саме виборчі округи йде мова, зазначивши лише, що ці округи перебувають у Київській, Вінницькій, Одеській, Черкаській та іншій областях.

Крім того, Кармазін звинуватив заступника голови Центрвиборчкому Андрія Магеру в тому, що всі його коментарі щодо рішення Вищого адмінсуду зроблені упереджено й під тиском.

"Я знаю відповідь на це питання (чому Магера коментував рішення адмінсуду, не ознайомившись із повним текстом цієї постанови) - це особисте відношення Магери...але не до мене...він це робив під тиском...Ви бачили його окрему думку (із приводу можливості встановити результати голосування в окрузі №11) - як можна після цього щось говорити - стрілятися треба після цього!" - сказав Кармазін.

Він вважає, що всі заяви членів ЦВК і депутатів, висловлені до ознайомлення з повним текстом цієї постанови адмінсуду, можна вважати тиском на суд і тому є протизаконними й неправомірними.

Крім того, Кармазін звинуватив засоби масової інформації у завідомому перекручуванні ситуації з позбавленням Вищим адмінсудом мандатів Балоги і Домбровського.

"Я хочу звернутися сьогодні до представників ЗМІ із приводу об'єктивності подачі інформації... Усі раптом забули, що з 7 суддів, які розглядали справу за моїм позовом (про позбавлення мандатів 2 депутатів Ради), 4 - це ті, хто позбавили мене прав балотуватися в Раду, але чомусь ніхто про це не сказав... Ви, журналісти, кричали на мене: ату!.. навіть не прочитавши самого звернення (в адмінсуд)", - сказав він.

Він також обвинуватив журналістів у тому, що вони непослідовно і необ'єктивно висвітлюють цю ситуацію з рішенням адмінсуду через тиск на них власників і керівників ЗМІ.

Як відомо, Вищий адмінсуд позбавив мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. Позивачем у цій справі був Кармазін.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування