Тимошенко: Янукович має каннібальську логіку і не зупиниться

П'ятниця, 15 лютого 2013, 21:03

Президент Віктор Янукович боїться будь-кого, хто міг би зазіхнути на його владу.

Про це заявила екс-прем’єр Юлія Тимошенко в інтерв’ю французькому журналу Politique Internationale, яке цитує "Тиждень".

Тимошенко зазначила, що вперше зрозуміла, наскільки її боїться Янукович, під час судових слухань, які відбулися у камері Лук’янівського СІЗО.

"Мені пояснили, що не можуть випустити мене на волю, бо інакше я би змогла чинити перешкоди роботі слідства", - пояснила вона.

"В якій демократичній країні можна почути такі абсурдні аргументи? Ось тоді я й зрозуміла, наскільки Янукович боїться. Не лише мене, а будь-кого, хто міг би зазіхнути на його владу.... Нині я в лікарні, чекаю висновків Європейського суду з прав людини. Сподіваюся, вони покладуть край цим брутальним репресіям, не обґрунтованим юридично", - додала екс-прем'єр.

Тимошенко підкреслила: тим, що вона перебуває в лікарні, а не за ґратами, вона зобов’язана підтримці міжнародного співтовариства, і в першу чергу - Анґели Меркель та канадського прем’єра Стефана Гарпера.

"Мої друзі з Європейської народної партії, до якої я належу, намагаються зупинити цей трагічний ланцюг арештів мене та інших політиків, що може відрізати Україну від Європи на довгі роки", - заявила Тимошенко.

"Відповідальним за переслідування опозиції нині заборонено в’їзд до Сполучених Штатів. Завдяки міжнародному тискові, підтримці української діаспори, активістів демократичних рухів з цілого світу, владі не вдалося мене політично знищити. Я жива!", - додала вона.

На думку Тимошенко, країни ЄС, що мають з Україною спільні кордони, мусять об’єднати зусилля, щоб зупинити "авторитарні практики й корупцію, що ведуть Україну до диктатури".

"Мені, можливо, траплялося робити помилки в політиці, але я рідко помиляюся в прогнозах. Моя ситуація - це лише приклад, один з багатьох, до тих руйнівних наслідків, які мала реформа влади від 2010 року", - заявила екс-прем'єр.

"Суддів підпорядковано Вищій раді юстиції, до якої входять вірні владі люди. Податкова та пенсійна реформи зробили бідними більшу частину населення, а новий Кримінальний кодекс забирає в громадян останні права та свободи. Янукович не зупиниться, поки не перетворить Україну в державу-в’язницю", - уточнила вона.

Тимошенко вважає, що Янукович наказав дипломатам не реагувати на критику з Брюсселя та Вашингтона.

"Але рано чи пізно доведеться дослухатися, якщо Київ хоче підписати угоду з ЄС", - каже вона.

Колишній прем’єр наголосила, що Латвія, Велика Британія, Сполучені Штати, Іспанія та Австрія вже розпочали розслідування про сумнівні справи українських керманичів.

"Репресії, під які потрапила я та інші позбавлені волі особи, спричинені тим, що ми повстали проти каннібальської логіки, що застосовує до української нації ця влада, проти корупції та маніпуляцій із законом, до яких вона безкарно вдається, не гребуючи брудною брехнею та грубими маніпуляціями", - пояснила Тимошенко причину своїх переслідувань.

Пояснюючи, в який спосіб розвиваються судові провадження проти неї, Тимошенко зазначила: "Все це не має жодного стосунку до судочинства. Суто правничий аналіз звинувачень проти мене нічого не дасть...".

"Янукович заплатив мільйони доларів різним міжнародним аудиторським структурам, щоб дослідити мою діяльність на посаді прем’єра. Вони нічого не знайшли. Отже, було поставлено до дії цілу державну машину, щоб мене дискредитувати... Оскільки вони бояться, що Європейський суд з прав людини визнає мій арешт незаконним, вони вигадали звинуватити мене у співучасті у вбивстві", - підсумувала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News