Луценко: відступити з персональним голосуванням – крок до стійла або камери

Субота, 16 лютого 2013, 19:10

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що опозиція повинна "стояти до перемоги" в питанні особистого голосування в парламенті.

Про це він заявив в інтерв’ю "Газеті по-українськи", повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Екс-міністр назвав одним із завдань опозиції добитися технічного забезпечення персонального голосування в парламенті.

"Лише за цієї умови опозиція буде частиною політичної системи. Добре, що її лідери усвідомлюють це і відстоюють парламентаризм в Україні. Вони мусять стояти до перемоги. Відступ у цьому питанні — це крок до стійла або камери", - наголошує Луценко.

Він також висловив думку, що 2013 рік буде для України роком-посівною. "Що буде закладено в політичний ґрунт України цього року, такі й будуть жнива на виборах президента 2015-го й пізніше", - вважає Луценко.

Одним із стратегічних завдань на цей рік для опозиції він назвав добитися підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Завданням "номер два" Луценко називає перемогу на виборах київського міського голови.

"Лідерам опозиції треба домовитися і об'єднатися довкола потужного спільного кандидата. Також дуже важливо, щоб опозиційні партії підтримали відомих своєю громадянською діяльністю незалежних кандидатів до Київради. Столичний мер-демократ і міст між опозиційними партіями та громадянським суспільством — критично важлива умова майбутньої перемоги 2015 року", - вважає він.

"Якщо цього не буде зроблено, а ми вже бачимо парад амбіцій різних претендентів на столичний престол, теперішня опозиція втратить перспективу і відімре, як неандертальці, яких частково витіснили, частково з'їли більш договороздатні істоти", - прогнозує Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування