Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Побоїще під Гостиним двором: Міліція "пакує" депутатів і активістів

Понеділок, 18 лютого 2013, 14:34

Міліція затримала кількох депутатів від ВО "Свобода" і активістів, які намагалися перешкодити захопленню Гостиного двору у Києві.

"У Гостиному дворі міліція затримала активістів, запакувала в автозак, також в автозак заштовхали народного депутата Андрія Міщенка", - повідомив з автозаку активіст, захисник Гостиного Двору Едуард Курганський.

Зараз їх везуть у Подільське РУВС.

 

Водночас активістка Олена Білозерська повідомляє у Facebook, що міліцією затримано всіх нардепів від ВО "Свобода".

"Основну групу протестувальників оточив загін "Беркуту". Пакують жорстко всіх підряд, в тому числі дівчат і літніх жінок. Прибула "швидка", - написала вона.

 

Як повідомив "Українській правді" прес-секретар київської "Свободи" Олександр Аронець, станом на 15:30 на території Гостинного двору залишилося близько 30 активістів. Також туди зайшли кілька десятків бійців "Беркуту".

"Вони хочуть нас викурити, щоб забудовником залишити простір. Людей вихоплюють по одному і виводять. "Запакували" народного депутата Андрія Міщенка", - зазначив він.

Пізніше Аронець повідомив, що міліція повністю "зачистила" територію Гостиного двору. "Вже всіх вивели. Хто не чинив опору, тих не били, але всіх затримали", - зазначив він.

Також Аронець заявив, що бійці "Беркуту" його побили. "Били ногами, кулаками, змушували сісти в автозак. Підійшли камери, бійці не змогли посадити в автозак, відвели мене в коридорчик и вже били так, щоб не було синців", - розповів "свободівський" речник.

У свою чергу депутат Олександр Бригинець написав: "Щойно розмовляв з активістом КУПРівцем Мельниченком, який знаходиться всередині автозака. Поруч з ним близько 20 людей. Я з моїми колегами нардепами, блокуємо автозак – не даємо йому виїхати".

 

"Активісти ідуть на Хориву, 20, де утримуються затримані захисники Гостиного двору. А депутати їдуть до міністра внутрішніх справ з вимогою покарати винних за той бєспрєдел, що був влаштований міліцією в Гостиному дворі", - додав він.

Як відомо, раніше захисники Гостиного двору заявили, що невідомі взяли штурмом Гостиний двір та витіснили звідти активістів, які протестують проти перебудови будівлі у торговий центр з бутіками.

Голова КУПРу Сергій Мельниченко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що шістьох активістів "силоміць пов'язали та закинули до автозаку та везуть до райвідділку".

Водночас у міліції заявляли, що нікого не затримували.

Фото з Facebook Аронця

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування