Українські футбольні клуби проігнорували об'єднаний чемпіонат

Понеділок, 18 лютого 2013, 14:44

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" не направлятимуть своїх представників на зустріч російських та українських футбольних клубів, щодо створення Об'єднаного чемпіонату з футболу.

"З директором "Об'єднаного чемпіонату" Валерієм Газзаєвим ми дійсно днями зустрічалися, - підтвердив "Спорт-Експресу" президент киян Ігор Суркіс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нас пов'язують досить теплі відносини, тому бачимося ми часто й з абсолютно різних приводів. Ця бесіда вийшла короткою - ні я, ні Валерій Георгійович особливо і не мали часу. Динамівську позицію я висловив твердо: переговори у зв'язку з проведенням спільного чемпіонату можна буде розпочати лише у тому разі, якщо ідею підтримають усі клуби української прем'єр-ліги".

"Наша позиція відома давно і залишається незмінною: допоки українські клуби у рамках свого професійного об'єднання не вироблять спільної точки зору на цей турнір, "Шахтар" нікуди не поїде і нічого обговорювати не має наміру", - сказав генеральний секретар клубу Олександр Черкасов.

Услід за київським "Динамо", "Шахтарем" та "Дніпром" не поїдуть на зустріч російських та українських футбольних клубів до Москви "Металіст", "Чорноморець", донецький "Металург", "Зоря", "Ворскла" і "Таврія", повідомляє "ТСН. Про спорт".

Як повідомив виданню в понеділок генеральний директор "Металіста" Сергій Волик: "Можу абсолютно точно сказати, що наш клуб не планує брати участь у цьому задумі. У Москві представників "Металіста" не буде".

Як відомо, 18 лютого в Москві відбуваєьться чергове засідання автономної некомерційної організації "Об'єднаний чемпіонат з футболу", на яке запрошено керівників 16 клубів російської прем'єр-ліги та 16 клубів української прем'єр-ліги.

Про створення автономної некомерційної організації (АНО) "Об'єднаний чемпіонат" було оголошено наприкінці грудня. Її директором став Валерій Газзаєв.

Голова ВАТ "Газпром" Олексій Міллер вважає реальним провести перший об'єднаний чемпіонат з футболу вже в 2014 році.

"Ми вважаємо абсолютно реальним проведення об'єднаного чемпіонату з футболу з осені 2014 до весну 2015 року. Але якщо узгодження трошки затягнуться, то з осені 2015 року до весни 2016", - сказав Міллер в понеділок у Москві

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування