"Регіонал" пропонує через суд звільняти депутатів за блокування

Понеділок, 18 лютого 2013, 21:45

У Партії регіонів пропонує надати Вищому адміністративному суду право позбавляти депутатів мандату за блокування трибуни.

Відповідний законопроект вніс на розгляд Верховної Ради депутат-"регіонал" Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

"Згідно зі ст. 5 Конституції єдиним джерелом влади є народ, і він вибирає депутатів, але депутати, коли писали Конституцію, з народом не радилися…. І в цілому він не міг втрутитися в процес формування", - зазначає депутат .

Таким чином, за його словами, народні депутати врегулювали тільки частину відносин між собою та народом.

У запропонованому ним законопроекті про внесення змін до деяких законів "Про забезпечення роботи Верховної Ради" передбачається через судову систему, якій підсудні всі правові відносини у державі, вирішити проблему прогулів, блокування, неперсонального голосування народних депутатів і т.п.

"Я пропоную надати право главі Верховної Ради за наявності таких речей (прогулів, блокування, неперсонального голосування депутатів, блокування президії) звернутися до суду, або одноосібно, або за вимогою 226 депутатів, або відповідно до третього варіанту - якщо є підписи 10% відсотків виборців від списку по округу, за процедурою, встановленою законом", - пояснює Олійник.

Така процедура існує відносно депутатів місцевих органів влади, можна її ввести і щодо депутатів Верховної Ради, додав депутат.

Згідно їй виборці мають право провести збори, зібрати підписи. Суд у такому випадку визнає не втрату повноважень народного обранця, а вводиться таке поняття, як відкликання депутата. Якщо це мажоритарник, то після цього відкликання призначаються вибори в окрузі.

"Будь ласка, поясни людям свою поведінку, якщо ти поясниш - люди тебе знову підтримають, а якщо вони побачать, що ти недобросовісно ставився до своїх обов'язків - вони тебе не підтримають", - пояснив Олійник.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...