Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО НЕ ВЕЗУТЬ, БО ДОПИТУ НЕ БУДЕ

Понеділок, 18 лютого 2013, 21:48

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко не етапуватимуть на судове засідання до Києва у вівторок, оскільки допиту чергового свідка у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня не буде.

Про це повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"На ім’я керівництва колонії надійшла заява засудженої Тимошенко про її бажання брати участь у судовому засіданні, що заплановане на 19 лютого в Апеляційному суді Києва, де має відбутися допит одного зі свідків у справі щодо організації замовного вбивства депутата Щербаня", - йдеться у заяві.

Реклама:

"ДПтС почала організацію усіх підготовчих заходів для етапування засудженої. Згодом, ввечері, суд проінформував пенітенціарну службу про те, що допит свідка 19 лютого не відбудеться через повідомлення свідка про неможливість прибути з посиланням на хворобу", - сказано у заяві.

"Ця інформація була доведена до відома засудженої. У зв’язку з цим, необхідність в етапуванні Тимошенко відсутня", - додали у відомстві.

Окрім того, згідно з повідомленням ДПтС, на ім’я керівництва Качанівської колонії від Тимошенко надійшла заява, в якій "засуджена знову заявляє про начебто порушення її прав, хоча вже визнає, що лише жінки здійснюють її охорону".

ВІДЕО ДНЯ

"Це надзвичайно важлива для нас інформація, адже співробітникам пенітенціарної служби знадобилося щонайменше декілька місяців, щоб переконати засуджену у тому, що лише жінки здійснюють її охорону", - сказано в заяві.

У пенітенціарній службі так процитували вказану заяву Тимошенко: "В складі зазначеного посту охорони, який встановлено безпосередньо в лікарняній палаті, знаходяться працівники пенітенціарної служби жіночої статі".

"Втім, в цій же заяві вона знову таки всупереч вимогам національного та міжнародного законодавча вимагає прибрати камери спостереження, що розташовані в палаті, де вона, до речі, досі не перебуває", - прокоментували прохання екс-прем'єрки у ДПтС.

"І це не дивлячись на те, що із рішенням суду, яке підтверджує законність дії ДПтС стосовно здійснення відео нагляду засудженої, вона неодноразово вже була ознайомлена", - сказано у повідомленні відомства.

Раніше джерела "Української правди" повідомляли, що наступним свідком у справі про вбивство Євгена Щербаня може бути екс-губернатор Володимир Щербань.

Звинувачення у замовленні вбивства Євгена Щербаня висунуто Юлії Тимошенко та Павлу Лазаренку.

В рамках досудових слідчих дій у цій справі вже допитали Ігоря Мар'їнкова та Сергія Зайцева.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування