Вишиванка у Раді законна й органічна, як державна мова – Кошулинський

Вівторок, 19 лютого 2013, 16:18

Віце-спікер Руслан Кошулинський наголошує, що одяг депутатів у парламенті не регламентовано ні законом про статус народного депутата, ні регламентом Верховної Ради.

Так заступник голови Верховної Ради відреагував на заяви "регіоналів" Михайла Чечетова та Віталія Журавського, повідомляє його прес-служба.

"У текстах законів України "Про Регламент Верховної Ради" та "Про статус народного депутата" немає жодних посилань на форму одягу народного обранця", - заявив Кошулинський, який представляє партію "Свобода".

"Жодного документа, який би зобов’язував народного депутата під час перебування на пленарному засіданні бути в тому чи тому строї не існує. Тому такого змісту заяви є не фаховими як для людей, які вважають себе юристами і професіоналами та вже не перше скликання є народними депутатами України", - наголосив він.

Кошулинський також наголосив, що національний одяг є священним символом і гордістю для будь-якої нації, яка поважає себе та шанує історію своїх предків.

"Вишиванка в стінах українського парламенту така ж органічна, як державна мова та дотримання законів", - заявив він.

У свою чергу, його колега по опозиції Юрій Стець обурився критичною заявою соратника Анатолія Гриценка щодо носіння вишиванок у парламенті.

"Я в шоці... Я розумію, що треба завжди бути проти, інакше ти просто не цікавий, але додуматись до такого.... Думаю на фракції буде бійня....", - написав він у Facebook.

"Три поради Анатолію Гриценку: 1) Вибачитись... 2) не займатись х.....ею.... 3) пояснити моїм батькам, тим, хто ще живий, для яких вишиванка це святе, свою позицію більш внятно, інакше, і не тільки вони піднімуть його на вили", - заявив Стець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування