Прокуратура зайнялася чиновником, який уявив себе міністром

Вівторок, 19 лютого 2013, 17:33

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо посадовців Міністерства фінансів та Державного сховища дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з інформацією, чиновники незаконно продавали дорогоцінні метали та каміння за заниженими цінами.

"Посадовець департаменту регулювання операцій з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням Мінфіну упродовж 2008-2010 років самовільно надавав дозволи на реалізацію з державного сховища дорогоцінних металів та каміння", - сказано у заяві.

"Натомість, як встановлено прокурорською перевіркою, такі повноваження належать виключно міністру фінансів", - додали у відомстві.

"У подальшому посадовець Держсховища дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння продавав державні цінності без проведення аукціону та за заниженими цінами", - сказано в повідомленні.

За висновками фахівців Держфінінспекції розмір збитків, спричинених державі внаслідок незаконної реалізації дорогоцінних металів та каміння, становить 624 тисячі гривень.

Стосовно посадовця департаменту Мінфіну розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 365 КК "Перевищення влади або службових повноважень".

Стосовно посадовця "Державного сховища дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння України" розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 КК "Зловживання владою або службовим становищем".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування