Гриценко: Яценюк з Турчиновим все вирішують самі й не хочуть звільнення Тимошенко

Субота, 2 лютого 2013, 12:50

Ніхто з партій-учасниць фракції "Батьківщина" з різних причин зараз не готовий влитися в єдину партію.

Про це заявив нардеп від "Батьківщини", лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в інтерв'ю тижневику "2000", повідомляє в суботу сайт політика.

За його словами, перш ніж ставити питання про одну партію, потрібно створити атмосферу взаємної довіри та підтримки, довести не закликами, а справами, що разом працювати комфортніше і ефективніше.

"Чи далеко ми просунулися по цьому шляху? Ні. А після виборів, навпаки, скоріше пішли відцентрові рухи", - зазначив Гриценко.

Він нагадав, коли півроку тому "Громадянська позиція" входила до складу передвиборного об'єднання "Батьківщина", то зафіксувала шість принципів, під якими поставили підписи Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Гриценко.

"Зараз ми бачимо: підписи партнерів стоять, але поїзд йде не туди. Яценюк з Турчиновим вирішують удвох, ні з ким особливо не радячись. Не тільки думка чи пропозиції Гриценка, але і Тарасюка, Катеринчука, Соболєва, Гримчака та інших так само не затребувані або не беруться до уваги. З ключових питань і думка Юлії Тимошенко ігнорується або взагалі замовчується, приховується", - розповів депутат.

З цього приводу він мав довгу розмову з Яценюком, в якій повідомив: "Як фахівець в системах управління я розумію, по-різному може будуватися система ухвалення рішення і при цьому бути цілком ефективною. Ти - голова фракції, можеш радитися, а можеш вирішувати все сам. Хочеш бути авторитарним керівником - немає питань, будь. Але за однієї умови - якщо ти запропонуєш команді стратегію перемоги і забезпечиш її досягнення. Якщо так - тоді, будь ласка, призначай сам кого хочеш і куди хочеш".

Але оскільки, згідно зі словами Гриценка, стратегії перемоги не запропоновано, а одна за іншою йдуть лише поразки, виникають питання, і на них потрібно давати чесні відповіді.

"Можна й далі говорити, що закон про вибори - перемога опозиції, а насправді це була поразка. Можна тішити себе успіхом "Батьківщини" на парламентських виборах, але якщо чесно, то який успіх? Почали кампанію з рейтингом 25% і закінчили з тією ж цифрою", - сказав він.

"Але найголовніше, ми як команда під керівництвом Яценюка втрачаємо довіру людей! Тому що не діємо, імітуємо, пропустили, не реалізували ряд сильних рішень, які я пропонував, інші пропонували, врешті-решт, Юлія Тимошенко на них наполягала - все мимо! А якби діяли, не чіплялися за мандати і швидкий поділ посад і кабінетів, йшли попереду людей - вони б нам вірили! І тоді не було б проплачених мітингів. І не стояли б 150 бабусь, за гроші, з плакатами на захист Тимошенко при тому, що тільки в її партії числяться 600 тисяч чоловік і десятки тисяч депутатів", - заявив Гриценко.

Він також висловив думку, що в складі фракції "Батьківщина" "людей 20-25 дуже сильно переживають і абсолютно щиро підтримують Юлію Тимошенко, вони стовідсотково хотіли б, щоб Юля вийшла на свободу".

"Решта, на мій погляд, швидше імітують боротьбу за її визволення. Включаючи і керівництво фракції і партії", - заявив Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News