Власенко: від Тимошенко на камеру вимагали чотирьох відповідей

Середа, 20 лютого 2013, 09:03

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що начальник Качановской колонії Ігор Колпащиков висунув його підзахисній 4 умови етапування до Києва.

Він сказав газеті "Комерсант-Україна", що в понеділок їй поставили 4 запитання, після позитивних відповідей на які Тимошенко була б доставлена у вівторок до Києва на допит одного зі свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня. 

"Представники колонії попросили Юлію Тимошенко на відеокамеру відповісти на чотири питання: чи зможе вона самостійно спуститися з дев'ятого поверху на перший (лікарні "Укрзалізниці"); чи підтверджує вона, що витримає семигодинну поїздку в автозаку з Харкова до Києва; чи зможе вона самостійно зайти в залу судових засідань Печерського районного суду Києва; чи зможе самостійно повернутися назад", - сказав Власенко.

Він зазначив, що, відповідно до Кримінального процесуального кодексу, процедура етапування не передбачає права представників колонії записувати на відео розмови з ув'язненими й висувати їм якісь вимоги.

Зі свого боку, Генеральна прокуратура у вівторок звинуватила Тимошенко в маніпуляції громадською думкою в питанні її доставки до суду.

"Якщо людина справді хоче брати участь у слідчих діях, то вона це робить", - сказав заступник начальника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олег Пушкар. 

Як відомо, Печерський районний суд розглядає справу про вбивство Євгена Щербаня у 1996 році з 6 лютого без участі Тимошенко, яку підозрюють в організації цього злочину.

У Державній пенітенціарній службі стверджують, що Тимошенко відмовляється їхати до суду, а захист екс-прем'єра спростовує це.

В одній із заяв, розповсюдженій "Батьківщиною", Тимошенко писала, що хоче бути присутньою на засіданні суду в Києві, але за законом доставити до суду її не можна, бо вона перебуває на стаціонарному лікуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News