Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд засудив "Українську правду" за коментар невідомої громадянки

Середа, 20 лютого 2013, 15:26

Апеляційний суд Києва зобов'язав спростувати інформацію, розміщену в коментарях "Української правди" та сайту видавництва "Юстиніан".

Про це повідомляє Інститут розвитку регіональної преси.

До видань позивалися Олександр Сиволапенко та ТОВ "Євротрансгруп". Предметом позову був допис під назвою "Подвиги" Александра Литвиненка – Саши Самарского – "Попугая" и его подельников", який 27 січня 2012 року розмістила громадянка Людмила Данкович-Глінська у розділі "Книга скарг без пропозицій" на сайті "Юстініан".

А також допис цього ж автора на сайті "Народні блоги" "Українською правди" 22 квітня 2009 року під назвою "Шавки в мантиях до сих пор на свободе".

Своїм рішенням апеляційний суд зобов’язав власників сайтів "Юстініан" та "Українська правда" спростувати інформацію, розміщену в зоні вільного доступу, а саме у коментарях.

Спростування вимагають розмістити на головних сторінках сайтів.

"Це рішення є прецедентним і воно не враховує практику Європейського суду за статтею 10 Європейської конвенції про захист прав людини та містить багато порушень українського законодавства", – заявили адвокат, медіа-юрист ІРРП Людмила Опришко.

"Такий прецедент є небезпечним, адже створює негативну практику покладання відповідальності на одну особу за висловлювання іншої. Тобто виходить, що власники сайтів відповідають не лише за інформацію, яку вони публікують, а й за коментарі на своїх сайтах", - додала вона.

Рішення апеляційного суду міста Києва буде оскаржене у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...