Кучма вирішив, що в Кузьміна вселився Вишинський

Четвер, 21 лютого 2013, 14:17

Леонід Кучма називає заяви першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що Генпрокуратура має у своєму розпорядженні достатньо доказів його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе "черговою провокацією".

"Це звичайна чергова провокація, яких за останні 12 років я отримав більш ніж достатньо", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", в Харкові в четвер.

Кучма також припустив, що в Кузьміна могла переселитися душа прокурора СРСР, одного з організаторів сталінських репресій Андрія Вишинського.

"Я читав сьогодні в літаку журнал, що є наукова теорія про те, що душі померлих людей, які жили колись, передаються душам сьогоднішніх. Як мені здається, що один з опричників Йосипа Віссаріоновича Сталіна зразка Вишинського (мова йде про прокурора Вишинського, радянського державного і партійного діяча, прокурора СРСР (1935-1939) - ІФ) потрапив в душу нашого прокурора, звідси і такі дії ", - припустив Кучма.

Кучма також заявив, що "ніяких доказів моєї провини не було, немає і не може бути".

"На очах всієї країни Кузьмін знищує імідж Генпрокуратури, перетворює її в орган залякування суспільства, створює в Україні атмосферу терору", - сказав екс-президент.

Напередодні Кузьмін в ефірі радіостанції "Ехо Москви" заявив, що у Генеральної прокуратури України є достатньо доказів, які підтверджують причетність Кучми до замовлення вбивства Гонгадзе.

"У нас є достатньо доказів, які підтверджують причетність Кучми до цього злочину. І ми зараз займаємося розслідуванням та збором всіх можливих доказів", - сказав він, відповідаючи на уточнююче питання, чи вдасться слідству довести, що Кучма замовляв це вбивство.

Кучма також категорично спростовує інформацію про те, що його намагалися затримати в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Як повідомив другий президент журналістам у Харкові, він летів з аеропорту "Бориспіль", а затримка вильоту була пов'язана з сильним снігопадом у Київській області.

"А чому повинні були мене затримати? Той, хто таке придумав, - у нього не все в порядку з головою", - обурився Кучма.

Раніше в четвер маловідомий російський сайт, а також деякі українські ЗМІ повідомили про нібито затримання Кучми в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування